BRIDAL DIARIES: The Couture Bride

I dag skal dere få et nytt innlegg i serien «Bridal Diaries», hvor vi følger nøye utvalgte bruder gjennom deres bryllupsfester. For å bli ‘feuatured’ må man være stilsikker, skille seg ut og ikke minst, være villig til å dele sine bilder med leserne av The Desi Stylista.

Denne gangen skal dere få et glimt av Zunera’s bryllupsdag, og hennes jakt på den perfekte drømmekjolen. Paret valgte å feire sitt bryllup på én dag, istedet for å ha tre fester som er mer vanlig. Verken hun eller mannen er noe særlig fan av «the big fat desi wedding», og er ellers også lite tradisjonelle av seg. Derfor fristet det lite å sitte på en scene i tre dager på rad. Bryllupet ble alikevel større enn de ønsket og hadde sett for seg, og dette er det nok mange som kjenner seg igjen i. Man ender som regel opp med å gå med på en del av foreldrenes krav og må respektere deres ønsker også.

IMG_7846 (1)

Zunera fant ut i en tidlig fase av bryllupsplanleggingen at hun måtte reise til Pakistan for å finne kjolen hun skulle bruke på sin store dag. Antrekket var det hun virkelig brydde seg om mest av alt, og det var derfor viktig at det skulle bli perfekt. Ca tre måneder før bryllupet resite hun ned til Pakistan med nokså klare tanker i hodet om hva slags kjole hun ønsket seg.
IMG_8002
Noen av oss har allerede lenge før vi har noen mann i sikte, funnet ut hva slags kjole vi skal gifte oss i, og enkelte drømmer om sitt bryllup fra de er bittesmå piker. Andre må se en haug av kjoler før de kan gjøre opp en mening om hva de i det hele tatt liker. Zunera var blant de som hadde sett for seg en kjole i hodet sitt og ønsket noe liknende ala visjonene sine. Hun skulle ha en gown-kjole, altså en hel kjole som går i ett. Videre ønsket hun seg først og fremst en kjole med et vestlig preg, men som samtidig skulle ha desi elementer i seg. Hun har aldri hatt noen spesiell tilknytning til foreldrenes hjemmeland, men ønsket alikevel å hedre sine røtter ved å få frem det beste fra denne verdenen i kjolen også. Derfor var det bestemt på forhånd at antrekket iallefall ikke kom til å være en tradisjonell, rød brudekjole. Flere og flere velger nå bort den røde kjolen til fordel for andre vakre farger, spesielt hvis de kun skal feire én dag.
IMG_6800 (1)
I jakten på sin bryllupskjole var Zunera innom en rekke designere og boutiques. Noen designere oppfattet hun som arrogante mens andre var lite hjelpsomme. I utgangspunktet hadde hun valgt ut en kjole hos HSY, og selv om denne var fin var den alikevel ikke midt i blinken. Til slutt fant hun drømmekjolen hos Ammara Khan, en dame hun i mange år hadde fuglt med på og elsket kolleksjonene til. Allerede før reisen til Pakistan hadde Zunera på følelsen at det var akkurat hos denne designeren hun kom til å finne sin drømmekjole. (Les om The Desi Stylista’s besøk hos Ammara Khan i dette innlegget).
3 (1)
Kjolen ble custom-made og designet av Ammara Khan etter Zunera’s ønsker. Hovedårsaken til at hun valgte Ammara var nok personligheten til designeren, samt hennes raske forståelse for Zuneras smak. Hennes tidligere design og kjoler liknet også mer på det Zunera hadde sett for seg. Bruden kan fortelle at hun var kjempefornøyd med designeren og deres samarbeid. De hadde tett kontakt under hele prosessen og hun fikk oppdateringer underveis.
31 (1)
Den vakre kjolen ble som et kunstverk i seg selv. Den er i et nydelig blondestoff i en varm champagne-farge, dekket med perler, broderier i sølv og glitrende svarowski. Med et slep og en dupatta i net kunne hun ta pusten fra de fleste.
9 (1)
30 (1)

Smykkene ble designet av Sana Farooq som jobber tett sammen med Ammara Khan. Under møtet med Ammara var Sana til stedet. Zunera hadde med seg en mala-haar (langt kjede) som hun har arvet fra sin mor. Smykkedesigneren fikk se på denne og designet resten av smykkene til å passe denne. Smykkene skulle være trendy og ikke nødvendigvis veldig tradisjonelle. De endte opp med å bli veldig unike og spesielle. Zunera’s jhoomer hadde for eksempel elefanter i designet, noe som er veldig kult og skiller seg ut.

IMG_6703 (1)

IMG_6709 (1)

IMG_7999 (1)

Til slutt noen tips fra bruden til kommende bruder som snart står ovenfor sin store dag. Den største utfordringen er å holde stressnivået nede. Zunera anbefaler derfor å starte planleggingen av bryllupet i god tid (hvis mulig). Det å ha en søster som kan bidra med planleggingen er gull, men hvis du som Zunera ikke så heldig å ha det, lønner det seg å dele ansvar med dine nærmeste. Dette vil kunne lette mye på lasset.

Det er også en stor fordel å ha en oversikt over hva og hvordan du ønsker å ha ting. Zunera er sta av seg, og hørte ikke på noen andre; det å inngå kompromisser i forhold til hva hun skulle gå i var en helt fjern tanke. Heldigvis hadde hun og mannen en ganske lik smak når det gjaldt detaljer rundt ulike ting.
Zunera brøt med mange tradisjoner i sitt bryllup, og kan fortelle at det typisk nok var mange som skulle kommentere dette (desikulturen vår). Derfor anbefaler hun å ikke dele altfor mye med alle, ettersom det kan øke presset og i verste fall føre til at man ikke får det bryllupet man ønsker.

Denne bruden fortjener ros for å bryte tradisjoner og følge sitt eget hjerte. Det å gjøre noe «uvanlig» (les: unikt) eller gå en annen vei enn resten ved slike kulturelle sammenkomster, kan fort bli tøft ettersom ikke alle liker forandringer eller nye elementer i det som alltid har vært.

Zunera ble en vakker brud og vi ønsker henne til lykke med ekteskapet!

50

Photography: Suleman Photography

Makeup: Hina Malik

Flower bouqet: Pearls & Petals

 

The Desi Stylista

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *