DIY: Tassel it up

I dagens innlegg skal dere få en tutorial av The Desi Stylista. I år er «tassels», også kalt dusker, en stor trend, og vi kan se at designerne har puttet disse på alle tenkelige steder, det være seg bukse eller overdel. Duskene kan være en kul detalj som piffer opp en overdel eller bukse på en enkel måte. Personlig synes jeg dette er en morsom trend som jeg gjerne kaster meg på. Dessverre følger ikke disse duskene med når man kjøper lawn suits (unstitched) og man må skaffe de på egen hånd. Derfor tenkte jeg å gi dere en aldri så liten DIY på bloggen idag.

PicMonkey Collage

US0577_1024x1024

Duskene kan som sagt settes på hvor som helst, og her er det kun fantasien som setter grensene. Les videre for å se hvordan du kan piffe opp dine gamle anrekk med denne fremgangsmåten.

Supplies-3

Du trenger:

  • en gammel eller ny overdel (shirt)
  • tassels (jeg brukte ca 19)
  • nål og saks
  • tråd i samme farge som tasselen

IMG_0161

Tassels i ønsket farge kan dere enkelt bestille på Ebay til en liten penge (søk tassels).

How-To-3

1. Start med å plassere tassels der hvor du ønsker å ha de, og tell opp at du har nok til begge ermene og eventuelt andre steder.

IMG_0178Her har jeg valgt å sette tassels på kanten av ermene og helt nederst på en lawn shirt. Du velger selv om du ønsker å sette de tett-i-tett, eller vil ha litt avstand mellom. Jeg har valgt å ha litt avstand mellom de, og det gikk 6 tassels på hver arm, og 7 nederst på ghera.

2. Tre tråden i nålen og lag en knute i enden. Tre nålen gjennom undersiden av plagget og dra den opp på forsiden.

IMG_0170

3. Deretter trer du nålen gjennom hodet på tasselen og fester den i stoffet. Dra nålen tilbake igjen på baksiden. Sørg for at den sitter godt ved å gå rundt hodet med tråden flere ganger og lag doble knuter på baksiden.

IMG_0176

4. Gjenta med alle duskene.IMG_0181

IMG_0187

Vips, så har en gammel og kjedelig shirt blitt ny og trendy!

IMG_0194

Prøv du også!

The Desi Stylista

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *